top of page

za 07 mei

|

HKU

CONGRES | SAMENSCHOLEN

Het is zover. Na twee TALKS is het nu tijd voor ons CONGRES. Een probeersel, een pilot, een experiment. Begin mei komen we twee dagen samen met alle studenten en pas-afgestudeerden van het Nederlandse theaterveld. NOTE: INSCHRIJVING SLUIT 29 APRIL!

CONGRES | SAMENSCHOLEN
CONGRES | SAMENSCHOLEN

Waar en wanneer

07 mei 2022, 10:00 – 08 mei 2022, 17:00

HKU, Janskerkhof 18, 3512 BM Utrecht, Netherlands

Meer info en programma

NOTE: INSCHRIJVING SLUIT 29 APRIL!

Het is HEEL LANG geleden, dat iedereen samen kwam. Sinds het ITS is verdwenen en sinds corona eigenlijk niet. Dit is dus de kans. Om iedereen te gaan ontmoeten. We zullen waarschijnlijk eerst wat verlegen zijn, daarom hebben wij allerlei verschillende dingen georganiseerd. Workshops over onderhandelen (geloof mij hier wil je bij zijn, ik kreeg dit in mijn derde jaar en it has changed my onderhandeltactieken), een gesprek met drie verschillende generaties collectieven over collectief werken en hoe je elkaar niet wil vermoorden na twee jaar maar rustig aan doorwerkt aan een gezamenlijke taal, je kan je aanmelden voor blind-date wandelingetjes tussen studenten, we lunchen samen, we dineren samen, er is een FEESTJE. Er zijn speeches, gesprekken. Er zijn heel veel interessante, leuke mensen die dingen komen vertellen en willen dat jullie dingen gaan vertellen en zeggen en bespreken.  Wij kijken ENORM uit naar jullie.  Het ENT is iets nieuws. Het is spannend om naar iets nieuws te komen (ik durf zelf ook niet alleen naar een nieuwe sportschool ofzo). Dus als je niet durft, kom dan samen, met je friends, of met je klas, of kom alleen, mocht je niet zoals ik zijn en dat gewoon wél durven. Er zijn genoeg mensen om te ontmoeten.

Dus voor iedereen die wel eens heeft gedacht: omg, ik ken alleen maar mijn klas, of mijn school. Of omg, ik weet totaal niet waar ik in terecht kom als ik afgestudeerd ben. Of omg, ik ben afgestudeerd, waar ben ik nu thuis in deze theaterwereld. Of omg, ik zit net op de theaterschool wat is dit in godsnaam. En ook voor iedereen die nooit omg denkt maar die gewoon denkt: leuk, ik kom.

KOM!

PROGRAMMA:

ZATERDAG

10:00-10:15

Inloop

10:15-11:00

Welkomstwoord van Caspar Nieuwenhuis (directeur HKU Theater) & ENT

Korte introductie van iedereen aan iedereen

11:00-14:00 WORKSHOPS

11:00-13:00 Workshop Onderhandelen van Dennis Molendijk

Dennis Molendijk was ruim 20 jaar werkzaam in het theater als o.a. regisseur, dramaturg en zakelijk leider. Tussen 1999 en 2009 was hij zakelijk directeur en dramaturg bij het Noord Nederlands Toneel. Nu heeft hij zijn eigen bedrijf, genaamd Creative Executive Office (CEO). Hij is sparringspartner en inspirator voor CEO’s, bestuurders en hoger management.

Ons gaat hij iets leren over onderhandelen. Hoe zorg je ervoor dat je de juiste beloning krijgt voor je werk?

11:00-14:00 Workshop Beeld- en poppentheater van Studio Figur

Studio Figur is een recent opgericht gezelschap dat figurentheater maakt. Met fysiek spel, poppen-/objecttheater, live film en muziek worden nieuwe verhalen verteld waarin actuele kwesties centraal staan. In hun voorstellingen, films en installaties worden zowel kinderen als volwassenen meegenomen naar een andere werkelijkheid, waarbij op speelse en bezielende wijze de verbeeldingskracht van jong en oud in werking wordt gezet.

Ze zullen een workshop verzorgen over het maken van theater vanuit beeld en vormgeving. Je zal iets leren over hoe je thematiek kan omzetten in een artistiek product met onder andere camera’s, miniaturen, poppen en objecten.

11:00-13:00 Workshop van De Kunstenbond 'Weet wat je waard bent'

De Kunstenbond is de vakbond voor alle mensen werkzaam in de theatersector. Tijdens de training “Weet wat je waard bent” wordt geoefend met thema’s als onderhandelen, tariefbepaling en contracten. De training bestaat uit twee delen. In het eerste deel komen handige tips en feiten aan bod die gaan over geld, uurtarieven, kortingen en hoe verschillende opdrachten zich tot elkaar verhouden. Tijdens het tweede onderdeel: ‘Onderhandelen met lef’ wordt voornamelijk ingegaan op de positie die je als kunstenaar hebt in het onderhandelproces met een opdrachtgever.

Van 13:00-14:30

Lunch en koffiedrinken met elkaar

15:00 Collectieven panelgesprek

Verschillende Nederlandse collectieven gaan met elkaar in gesprek over hoe zij samenwerken met elkaar, wat collectiviteit voor hen betekent en hoe we als sector beter kunnen samenwerken.

18:30

Diner

19:30/20:00

Borrel op de HKU

21:00 Feestje

ZONDAG

11:00-12:00

Brunch

12:00-14:00

WORKSHOPS

12:00-14:00 Workshop schrijven met Anouk Saleming

Anouk Saleming is toneelschrijver, dramaturg en regisseur. Ze geeft les op de Writing for Performance opleiding aan de HKU. In deze workshop pak je de pen op en leer je hoe je binnen no-time een schat aan materiaal genereert, zowel individueel als gezamenlijk.

12:00-14:00 Leesclub met Maarten van Hinte

Maarten van Hinte is een Nederlands-Surinaamse acteur, regisseur, (toneel)schrijver en dramaturg. Hij is onder andere betrokken bij het internationaal multidisciplinair urban productiehuis RIGHTABOUTNOW INC. Verder schreef hij recentelijk onder meer aan de voorstellingen Woiski vs. Woiski en de Gliphoeve van Orkater en maakte hij voor het Nationaal Theater een toneelbewerking van Tori. In samenwerking met The Need for Legacy heeft Maarten in het verleden bewierookte theatercolleges gegeven en in deze workshop duik je samen met hem de Nederlandse theatergeschiedenis in.

12:00-14:00 Workshop door Intimiteitscoördinator Markoesa Hamer

14:00-15:00

Koffiedrinken/borrelen/kletsen

15:00-16:30

Afsluiting met 3 sprekers

Socials

bottom of page